Избрани Новини

Национална научна конференция за Кюстендил през вековете организират в музея

Тя е по повод 125 години Исторически музей и 150 години от рождението на акад.Йордан Иванов

Във връзка със 125-годишнината от създаването на първата музейна институция в Кюстендил – музейната сбирка към Педагогическото училище, наследник на която е Регионален исторически музей - Кюстендил и 150 години от рождението на акад. Йордан Иванов, организира се Национална научна конференция с международно участие на тема „Пауталия – Велбъжд – Кюстендил и прилежащите им територии през вековете”.
Планира се в програмата й да бъдат обособени следните секции: 1. Живот и дело на Йордан Иванов; 2. Археология, епиграфика и нумизматика; 3. История; 4. Литературна история, етнология и фолклор.
Организатори на научната проява са Община Кюстендил, Регионален исторически музей „Акад.Йордан Иванов” и Дирекция „Културно наследство” към Министерството на културата.
Симпозиумът ще се проведе на 5, 6 и 7 октомври /сряда, четвъртък и петък/. Командировъчните разходи са за сметка на участниците.
Може да изпращате своите заявки за участие с теми на докладите си до 29 април т.г. на имейла на музея: rmuseum.kn@abv.
Информация за приемането им ще получите своевременно. Ако имате въпроси по темата на конференцията и/или за нейната организация и провеждане, обръщайте се към музея по всяко време.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов