Избрани Новини

Медици също готвят протест, ако няма увеличение на заплатите им

Общество

23-02-2022, 19:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

„Разбрахме се за една последяваща среща. Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този етап не получихме конкретен отговор”. Това заяви председателят на национален синдикат „Защита" Красимир Митов след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, съобщава Нова тв.

От Синдиката настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“, увеличение на Бюджетите за издръжка на ЦСМП в страната, увеличение на стойностите на клиничните пътеки и др.

Красимир Митов каза, че другата седмица се събира националният им съвет, за да информират и ще имат готовност за евентуални протести, „за да разберат, че няма да отстъпят медиците от това, което искат“. „Ще изчакаме тези десет дни да получим точен и ясен отговор ще има ли увеличение, с колко ще бъде то и какви мерки ще бъдат предприети“, каза той.

„Ако бъдат премахнати от заплатите на медиците допълнителните пари за борбата с COVID-19, здравният сектор ще бъде един от най-ниско платените”, заяви Митов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)