Синдикатите в МВР настояват за 20% увеличение на заплатите, остават в протестна готовност

Архив

23-02-2022, 08:24

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя беше по-скоро откровена, отколкото резултатна и изключително закъсняла. Резултатът по отношение увеличение на основните заплати е нулев. Хубавото е, че успяхме да постигнем успех по отношение на това да участваме с нашата експертиза и партньорство в евентуална реформа, каквато до момента не усещаме да има“, коментира в "Денят започва" по БНТ Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

"Първоначалните разговори бяха по отношение на основните заплати. Беше ни съобщено за пореден път, че възможности за тяхното увеличение няма. Не сме много сигурни в това, тъй като се загатна за възможност, в случай че реформата успее. Изключително неприемливо за нас предложение, тъй като ние ангажимент със самата реформа нямаме“, допълни той.

И подчерта, че при нулеви възможности нещата да се развият в положителна посока техният единствен шанс е да протестират.

Според него основните заплати трябва да бъдат увеличени с 20 %. На по-малка цифра не биха се съгласили.

"Само че започваме да правим уточнението, че с изоставането на времето, в което това ще се случи, тези проценти ще нарастват. Служителите на МВР изостават с 15 % в увеличение на основните възнаграждения още от ноември 2020 г. и галопиращата в момента инфлация. Това са нашите основания за 20 % увеличение“, коментира още Кузманов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен