Избрани Новини

Районна прокуратура-Кюстендил води разследване за насилие над ученик в Бобошево

Самоличността на участниците и свидетелите е изяснена

Под ръководството на Районна прокуратура-Кюстендил се води разследване за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е образувано на 21.02.2022 г., в деня на постъпил сигнал от директора на училище в гр.Бобошево, област Кюстендил. В него се посочва за публикуван в интернет пространството видеоклип, съдържащ насилие над дете, учещо в ръководеното от него учебно заведение.

Към настоящия момент е установено, че около 15,30 ч. на 19.02.2022 г. на градския стадион в Бобошево малолетният Г.Н. бил нападнат и заплашен. Момчето било удряно с ритници, юмруци, както и с камшик по гърба.

Наблюдаващият прокурор е възложил на органите на МВР установяване на лицата, участващи в инцидента. Незабавно са предприети действия по установяването им. Самоличността на участниците и свидетелите е изяснена.

Проведени са разпити на над 10 деца и директора на училището. Ще бъдат разпитани и други свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на наранявания, причинени на пострадалия. Предстои извършване на видеотехническа експертиза на заснетия клип. Органите на МВР следва да установят наличие на видеокамери в района на местопроизшествието.

За случая е сезиран отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ - Бобошево.

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов