Избрани Новини

Община Разлог взе участие в 5-та транснационална среща по проект IoTXchange

Следващата среща ще се проведе в Разлог през април

Община Разлог взе участие в 5-та транснационална среща по проект IoTXchange. Домакини на онлайн срещата, която се проведе в два последователни дни, беше гръцкият партньор Община Додони.
През първия ден партньорите по проекта поставиха фокус върху интегрираните планове за действие, които са разработени от всички партньори. Те получиха обратна връзка от водещия експерт Eurico Neves. През втория ден от срещата партньорите бяха ангажирани с административни въпроси и сесия, на която бяха представени шведската компания Starbit AB и гръцката Terracom S.A., които предоставят нови цифрови технологии и решения за умни градове.
По време на срещата бе взето решение следващата транснационална среща да се проведе в Разлог през април и да бъде на живо.
Проектът „Интернет на нещата като инструмент на политиката за промяна в града“ (Internet of Things as a policy instrument for the city change, с акроним „IoTXchange“), реализиран по програмата за междурегионално сътрудничество URBACT III, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, цели разработването на планове за дигитализация, основаващи се на решения, предоставени от Интернет на нещата (Iinternet of Things), с които ще се повиши качеството на живот в малките и средните градове от Европейския съюз..
Проектът обединява Община Фундао (Португалия), която е водещ партньор, общините Разлог (България), Додони (Гърция), Неверс (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Онге (Швеция) и Кежмарок (Словакия) и финландския университет „Åbo Akademi“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов