Избрани Новини

Мартеници грейнаха по централните улици на Благоевград

Цените са от 0.50 лева до 15-20 лева

Мартеници в бяло и червено грейнаха по централните улици на Благоевград. Вече седмица, откак красивите предвестници на пролетта украсиха центъра на областния град и омаяха и деца, и възрастни.

Все още слабо се търсят, оплакаха се продавачи от импровизирания базар в центъра. Заглеждат се хората, но малко купуват. Много от тях си пазят мартениците от миналата година и с тях се закичват отново, споделиха те.

Най-запалени са, както винаги, децата. За тях има най-разнообразни мартенички - с любимите им комиксови и филмови герои, с цветя, животинки и какво ли не още. Както винаги - гривнички с имена, детелинки и сърца - за влюбените. За по-възрастните плетени или плъстени мартеници, домашно изработени, които, разбира се, са и по-скъпи. 

Цените са от 0.50 лева до 15-20 лева - за огромните Пижо и Пенда, както и за други големи мартеници, предназначени за стената или украсата на външната врата, както ме осветлиха продавачи. Да пазят от лошо, от уроки, от лоши очи. 

Мартеници - за всеки вкус и мерак. Изобилието е толкова голямо, че всеки ще намери своята. За да посрещне Баба Марта подобаващо - в бяло и червено. За здраве!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов