Избрани Новини

Диляна Иванова се среща с представители на местната власт в Сапарева баня

Срещата е във връзка с реформата във "ВиК“ отрасъла

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Диляна Иванова, народният представител Снежана Траянска (ИТН) и областният управител на Кюстендилска област Катя Димитрова ще направят днес среща с представители на местната власт от Кюстендилска област в Сапарева баня. 
Срещата е във връзка с реформата във „ВиК“ отрасъла, уточниха от областнат администрация. Предстои да бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с консолидацията на „ВиК“ – асоциацията и бъдещи инфраструктурни проекти. Поканени да присъстват са кметовете на всички общини в Кюстендилска област и председателите на Общински съвети, посочиха  от областната администрация, предаде БНР. 
Съществуващата в момента асоциация по „ВиК“ не може да бъде консолидирана, което я лишава от достъп до европейско финансиране. В края на миналата година четири общини в Кюстендилска област – Дупница, Рила, Кочериново и Бобошево – предприеха действия по създаване на собствена асоциация по „ВиК“, с център Дупница. Целта им беше промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Кюстендилска вода" ЕООД и за прекратяване на членството им в асоциацията по „ВиК“ – Кюстендил. ВиК „Паничище“ – Сапарева баня също отказва да влезе в асоциацията заради опасения на местните от поскъпването на водата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов