Избрани Новини

Разследват дали варненски депутат е нарушил карантината си

Мисия Варна

21-02-2022, 14:27

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона, категорични са от ГЕРБ

От пресцентъра на ГЕРБ излязоха с позиция относно разследването на МВР за избягал от карантина народен представител от Варна.  

„Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона.

В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона", пишат от ГЕРБ.

По-рано днес МВР изпрати на ВКП документи, свързани с нарушаване на карантина от народен представител.  

С писмо до главния прокурор на Република България днес МВР изпрати на ВКП документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител. По случая беше образувана преписка в ОДМВР-Варна.

Депутатът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов