Избрани Новини

Близо 1600 лева събраха на благотворителния базар в село Полена

Събраните средства са предадени на жител на селото, който се нуждае от хемодиализа

За пореден път жителите на община Симитли доказаха, че когато имат обща кауза, винаги са обединени и заедно в името на доброто.

Днес през площада на селото преминаха десетки жители на село Полена и околните населени места, за да подкрепят благотворителния базар, който бе организиран от кметството и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селото. Общо събраните средства са около 1 600 лв.

Красиви мартеници, вкусни сладки и солени изделия бяха само част от нещата, които можеха да бъдат закупени. За два часа и половина всички неща бяха изкупени. Голям интерес предизвикаха тениска на Футболен клуб "Септември" (Симитли), тениска на футболиста Станислав Костов и 40-санитемтров кукер, изработен от Димитър Парапунов от Разлог. Ценните предмети бяха дарени на организаторите на базара за тяхната кауза.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общинския съвет  Вилимир Александров също подкрепиха базара, като си закупиха красиви, ръчно изработени мартеници от потребителите и специалистите на Центъра за настаняване от семеен тип. Кукерска група-Център на Полена подкрепи благотворителната инициатива, като дари средства за нея.

Първоначално благотворителният базар бе организиран с цел да се помогне на семейството, което изгуби дома си при пожар в село Полена на 8 февруари, но тъй като  необходимите средства бяха дарени от Павел Стоименов, събраните средства са пренасочени към жител на село Полена, който се нуждае от хемодиализа, тъй като и двата му бъбрека са отказали. Парите, които бяха събрани, вече са предадени на жителя на Полена от кмета Веселин Топузов.

Към средствата, събрани от базара, ще бъде прибавена и сумата от благотворителните кутии, които бяха поставени на последните контролни срещи на "Септември" (Симитли) и в TAB/BAC.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов