Избрани Новини

В Коларово сведоха глави пред делото на Апостола

Възпоменателната церемония започна с шествие на учениците

В двора на СУ „Васил Левски“ в петричкото село Коларово се състоя възпоменателна церемония за 149 години от обесването на Левски, която започна с шествие на учениците по централните улици на селото. Запален беше и жертвеният огън в памет на Апостола. Възпитаници на учебното заведение се представиха и с историческа възстановка на клетвата на Васил Левски и музикално-поетична композиция.
Цветя на паметника на Апостола положиха с признателност ученици и учители, зам.кметът „Хуманитарни дейности“ Нина Попова и зам.кметът „Финанси“ Борислав Коларов, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, кметът на село Коларово Величка Спасова и адвокат Велик Гогов от Адвокатска колегия – Благоевград. Развети национални знамена пред бюст-паметника на Апостола в двора на училището, положени цветя и сведена глава. Поклон пред живота и делото на Васил Левски! Ще помним….
В 17.00 часа в концертната зала на Младежкия дом започна поетичният рецитал на възпитаници на Общинския детски комплекс на тема „Славно име, гордост българска, свобода“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май