Избрани Новини

В Коларово сведоха глави пред делото на Апостола

Възпоменателната церемония започна с шествие на учениците

В двора на СУ „Васил Левски“ в петричкото село Коларово се състоя възпоменателна церемония за 149 години от обесването на Левски, която започна с шествие на учениците по централните улици на селото. Запален беше и жертвеният огън в памет на Апостола. Възпитаници на учебното заведение се представиха и с историческа възстановка на клетвата на Васил Левски и музикално-поетична композиция.
Цветя на паметника на Апостола положиха с признателност ученици и учители, зам.кметът „Хуманитарни дейности“ Нина Попова и зам.кметът „Финанси“ Борислав Коларов, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, кметът на село Коларово Величка Спасова и адвокат Велик Гогов от Адвокатска колегия – Благоевград. Развети национални знамена пред бюст-паметника на Апостола в двора на училището, положени цветя и сведена глава. Поклон пред живота и делото на Васил Левски! Ще помним….
В 17.00 часа в концертната зала на Младежкия дом започна поетичният рецитал на възпитаници на Общинския детски комплекс на тема „Славно име, гордост българска, свобода“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов