Избрани Новини

Балетът на Варненската опера гостува с две представления в Банско

Това са "Вечер на съвременната хореография" и "Лешникотрошачката"

С две вълшебни представления балетната трупа на Варненската опера ще зарадва както малките любители на балетното изкуство, така и по-възрастните ценители.
Балетният фестивал се осъществява под патронажа на кмета на Банско Иван Кадев.
18.02./ 18 ч. - "Вечер на съвременната хореография" - балетен спектакъл, хореографии на Анна Пампулова и Адриан Марсело Саенц Молина.
Във "Вечер на съвременната хореография" балетната трупа на Държавна опера - Варна ще представи "Двата свята на „Омагьосани картини“ на известната хореографка Анна Пампулова по едноименния музикален албум на Нелко Коларов и “Immersion” (Потапяне, англ.), на мексиканския танцьор и хореограф Адриан Марсело Саенц Молина.
19.02./ 18 ч. - "Лешникотрошачката" - балет от П.И. Чайковски в 2 действия по едноименната приказка на Е.Т. А.Хофман „Лешникотрошачката и царят на мишките”
Хореография з.а. на Русия - Сергей Бобров.
Сюжетът разказва за малката Мари, която мечтае за истински коледен подарък, но вместо него получава лешникотрошачка с формата на войник в красива униформа. Мечтата все пак се сбъдва – сънят отвежда Мари в едно вълшебно царство и там тя танцува в обятията на своя принц Лешникотрошач. Тя преживява чудни приключения, среща крал и кралица, мишки и цяла армия от оловни войници. Куклите й показват очарователни танци от Испания, Китай, Русия, Франция, а накрая всички се завъртат в един щастлив финален валс.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов