Избрани Новини

Оплакаха се на Христо Терзийски от скъпите хранителни продукти и рекордната инфлация

Хората обсъдиха високите цени на хляба и невъзможността на възрастните да покриват нуждите си

Непосилно скъпите хранителни продукти и рекордната инфлация за последните 12 години – това бяха основните теми, поставени на приемна на народния представител Христо Терзийски в град Бобошево. Пред депутата от ГЕРБ-СДС възрастни хора се оплакаха от невъзможността да покриват нуждите си със сегашните доходи, което се усеща още повече в малките населени места. Терзийски заяви, че това ще бъде поставено като приоритет от ГЕРБ-СДС при предстоящото обсъждане на бюджета – най-вероятно още тази седмица.

Сметките за отопление, за ток и газ, цените на горивата, всичко върви главоломно нагоре, изразиха притеснението си жителите от малката община. Дори с компенсациите хората по места не издържат на тези сметки за ток.

“В момента ние не виждаме прозрачно и ясно управление. Не виждаме ясна стратегия за справяне с кризите в държавата, а напротив – свидетели сме на претопляне на едни измислени скандали, с цел отклоняване вниманието на хората от основните проблеми и кризи, защото е факт, че управляващите не могат да овладеят цените на тока и храните“, коментира Терзийски. Той подчерта, че държавата няма още приет бюджет, а сме средата на февруари, но за сметка на това управляващите обмислят актуализация през месец юли. „Ние имаме съмнения, че бюджетът за 2022 г. ще доведе още повече до обедняване на българския народ. Планът за възстановяване и устойчивост е забавен и по него също няма яснота, а държавата се управлява по слухове и медийни публикации, което е меко казано несериозно. Буди недоумение фактът, че управляващите се похвалиха със справяне с ковид кризата и отчетоха това като свой успех, а сме първи по смъртност в света“, коментира още народният представител.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)