Избрани Новини

Над 200 пожарникари и полицаи протестираха във Варна

Мисия Варна

16-02-2022, 19:43

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На протеста бяха цели семейства, които работят в системата на МВР - хората не са доволни, както от заплащането, така и от отношението към тях

Над 200 пожарникари и полицаи се събраха на протест пред сградата на Първа районна служба „Противопожарна и аварийна безопасност” във Варна. Демонстративно бяха включени светлините на противопожарните автомобили.

Акцията е организирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР, а председателят на местната структура Красимир Костов каза пред Радио Варна, че е крайно време за истинска реформа в МВР, но не и това, което всички отхвърлят, пожарната служба да излезе от редиците на силовото ведомство. Според него трябва да има истинска реформа с повече солидарност и по-високо заплащане за всички служители в системата.

На протеста бяха цели семейства, които работят в МВР. Те заявиха, че от години очакват реформа, но тя така и не се случва. Хората не са доволни, както от заплащането, така и от отношението към тях и се надяват, че това което е договорено със сегашните управляващи ще стане факт. В него е заложено 20% увеличение на заплатите им.

На 18 февруари ще има протест и в Русе, а на 20 февруари е националният протест пред Народното събрание. Преговорите с правителството ще продължат.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)