Избрани Новини

Съдът остави в ареста наркопласьор

Смятал да го продава на територията на Велико Търново

Окръжният съд в Благоевград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Състав на Oкръжния съд прецени, че събраните до момента доказателства дават основание за извод за съпричасност на 54-годишния мъж в престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Съдът намери още, че не съществува реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на друго престъпление с оглед данните за съдебното минало на обвиняемия, от които се установява, че по отношение на същия са били съставени 9 бюлетина за съдимост за приключили наказателни производства.

По отношение на А.Б.Я е повдигнато обвинение за това, че:

- на 11.02.2022 г. като съизвършител в съучастие с А.Г.С. от гр.Сандански без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП е придобил с цел разпространение на територията на  Велико Търново високорисково наркотично вещество - кокаин с бруто тегло 1111 грама;

- на 11.02.2022 г. около 16.35 ч. в с.Лешница, община Сандански, като съизвършител в съучастие с А.Г.С. от Сандански без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП, в лек автомобил е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество кокаин с бруто тегло 1111 грама- престъпление по чл. 354а, ал. 1 пр. 3 и пр.4, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд- София.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов