Избрани Новини

Георги Мечков бе "коронован" за Цар на виното в Дъбрава (снимки)

Негови подгласници станаха Константин Траянов и Стоян Колев

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава Методи Стоянов "короноваха" Георги Мечков за Цар на виното за 2022 г. и неговите подгласници Константин Траянов и Стоян Колев. Кметът поздрави присъстващите на Празника на виното.
„Радвам се, че сме заедно на този празник, с който се отдава почит към една от най-разпространените трудови дейности на българина - лозарството и винопроизводството, почитта към земята и това, с което тя ни дарява. Празникът в село Дъбрава е традиционен вече, спазването на старите ритуали и обреди е отличен пример за младото поколение. Българските традиции трябва да се съхраняват, опазват и предават на нашите деца! Традициите са живи!“, каза кметът Стоянов.
По стар български обичай лозето бе зарязано, като в лозовите масиви на Дъбрава дойде и самият Трифон. Официалните лица връчиха грамоти на отличени местни винопроизводители. За „Най-добро червено вино“ на Тодор Тодоров, „Най-добро бяло вино“ за Нено Больовски, „Най-добро розе“ - Костадин Ханджийски, „Най-пенливо вино“ на Николай Стойнев, за „Най-омайно вино“ на Славчо Тренчев, „Най-бурно вино“ на Николай Попов, за „Най-пивко вино“ на Асен Ерделски, дългогодишен цар, „Най-мераклийско вино“ – Людмил Огнянов, за „Най-деликатно вино“ на Иво Михайлов, „Най-сгряващо вино“ – Петър Бачев и грамота за „Божествен еликсир“ получи Калоян Ерделски.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов