Избрани Новини

Традиционната Международна седмица на АУБ ще се проведе в хибриден формат

Това дава възможност на всички желаещи да участват, без да се губи личният контакт

Тази година празникът на културното многообразие, който Американският университет в България (АУБ) организира за 22-ри път, ще бъде в хибриден формат. Традиционната Международна седмица има за цел да даде възможност на всички желаещи да се присъединят към празненствата онлайн, без да лишава студентите да преживеят емоцията на живо. При спазване на задължителните мерки и представяне на зелен сертификат те ще могат да присъстват и лично на всички събития в театралната зала „Д-р Карл Джераси“ в Студентския център „Америка за България“ в кампуса.
Международната седмица ще стартира днес с презентации на държавите, които винаги са вълнуващи, тъй като представят интересни факти за родните страни на студентите. Темата тази година е „Любовта в различните държави: как изразявате любовта във вашата страна?“ и се вписва идеално в любовно-романтичния дух на месец февруари. Студентите ще разкажат за традициите при сватбите и връзките в тяхната страна и ще обяснят как в семействата изразяват любовта си един към друг. Презентациите ще са от 19:30 ч. и могат да бъдат гледани онлайн.
На следващия ден, 15 февруари, клубът „ФиБетаДелта“ ще представи смесица от забавни истории, провокативни културни казуси и интригуващи въпроси по темата „Моят международен опит“. Студентите от АУБ ще разкрият тайните на обучението и живота в чужбина, а след това ще има интересни въпроси към участниците в специално създадена за вечерта викторина. Всички, които искат да се забавляват заедно със студентите на АУБ, могат да се присъединят на този линк в 19:30 ч.
Тази година вечерта на талантите на АУБ ще се състои на 17 февруари, а всички присъстващи както на живо, така и онлайн, ще имат възможността да се насладят, вдъхновят и развълнуват от удивителните изпълнения на даровитите студенти. Очакваме ви отново в 19:30 ч.
„Културният историк Томас Бери обичаше да казва: "Колкото по-голямо е многообразието, толкова по-голямо е съвършенството." И ние в АУБ вече 22 години по време на Международната седмица доказваме на практика колко е бил прав. Изключително сме щастливи, че въпреки рестрикциите успяваме да реализираме този празник на сетивата. А през март тази година, като кулминация на празника на културното многообразие, сме планирали да успеем да реализираме и кулинарния фестивал, където нашите студенти и преподаватели от над 40 страни представят ястия от националните кухни на родните си държави,“ сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.
###



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)