Избрани Новини

Полицаи задържаха трима в момент на транспортиране на незаконна дървесина

Крими

14-02-2022, 09:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Установена е самоличността им - 30-годишен, 18-годишен и 38-годишен, и тримата от село Рибен

Полицаи от РУ - Долни Дъбник са задържали трима в момент на транспортиране на незаконна дървесина.

На 12 февруари в 20.50 часа в местността "Черешовица" край село Рибен са засечени трима мъже. Установена е самоличността им  - 30-годишен, 18-годишен и 38-годишен, и тримата от същото село. Мъжете превозвали в лек автомобил "Рено 19" 1.5 куб.м. акациева дървесина дърва за огрев без контролна горска марка и без необходимите документи, доказващи техния законен произход. Извършен е оглед. За престъпление по чл.235, ал.6 във връзка с ал.2 и във връзка с ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.

В хода на проверката е изяснено, че поставените регистрационни табели отговарят на лек автомобил "Хюндай Пони", а по направена справка по номер на рамата е констатирано, че „Рено“-то не е регистрирано по надлежния и използва табели непредназначени за него. Нарушителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР.

Образувано е и бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. По случая е уведомен прукорор при Районна прокуратура - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов