Избрани Новини

Близо 13 000 дръвчета ще пуснат корени в Благоевград (снимки)

Това е поредната зелена кампания на "Гората.бг“

12 750 плодни и декоративни дръвчета ще бъдат засадени в областния център на Пиринско, благодарение на поредната зелена кампания на „Гората.бг“, подкрепена от Община Благоевград.
В рамките на няколко часа хиляди хора преминаха през пл.„Георги Измирлиев“, където получиха различни дървесни видове.
Сред фиданките, предназначени за засаждане, са сливи, дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, дъбове, златен дъжд, акация и др.
По време на и инициативата благоевградчани се запознаха и с условията за отглеждане и грижи за отделните видове.
По-голяма част от дръвчетата, които получиха хората, са 50-130 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане.
Апелът на организаторите бе хората да спазват създадената организация, която ще приложи противоепидемичните мерки с осигурени дезинфектанти, маски и др.
За съжаление, както обикновено, не се спазваше задължителната дистанция между хората. Кой беше с маска, кой - не, но всеки се буташе като за последно, сякаш не е виждал дръвче през живота си. И сякаш няма Ковид епидемия. За сетен път се убеждавам, че ние сме най-големите си врагове. И че когато нещо се дава безплатно, през огън и вода ще минем, за да го получим!
Утре няма да се учудя на завишения брой новозаразени с коронавирус в Благоевград. Ако, разбира се, дошлите днес за дръвчета отидат на опашка да се тестват. Е, ако е безплатно...


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов