Избрани Новини

Днес е Световен ден на радиото

Това е инициатива на ЮНЕСКО от 2012 година

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото.

Отбелязването на 13 февруари като Световен ден на радиото е инициатива на ЮНЕСКО от 2012 година, като първоначалната идея принадлежи на Испанската радио академия. Предложението е внесено за обсъждане в световната културна организация на ООН – ЮНЕСКО и след няколкогодишни проучвания и дебати (и предвид факта, че привържениците на Александър Попов и Гулиелмо Маркони не могат да постигнат единодушие), за Световен ден на радиото се определя датата 13 февруари – рожденият ден на радиото на самата Организация на обединените нации през 1946 г.

Световният ден на радиото има за цел да се повиши информираността за значението на радиото, насърчаване на лицата, отговорни за взимането на решения за предоставяне на достъп до информация чрез радио и подобряване на работата в мрежа и международното сътрудничество между радио и телевизионни оператори.
Радиото е медията, без която не можем, която завинаги промени общуването между хората. Независимо кога, как и къде слушате радио – сутрин преди работа, докато пътувате или вечер преди да си легнете. Независимо дали го слушате със стария транзистор или радиоточката, през компютъра или телефона си, в къщи или в колата си - радиото
неизменно е част от нашето ежедневие. То винаги е редом с нас.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов