Избрани Новини

Запалиха леките коли на ексшефа на ОДМВР - Кюстендил

"Изказваме категорично подкрепата си за Георги Джоглев и семейството му и напълно неприемаме агресивността на този акт", заявиха кметът Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов и зам.председателят на ОС Чавдар Ненов
 
Двата лични автомобила на бившия шеф на ОД на МВР Кюстендил и общински съветник - два мандата Георги Джоглев бяха запалени снощи в с.Лозно. Инцидентът е станал към 4 часа през нощта, това стана ясно по време на днешната пресконференция.
 
„Събира ни формат, който няма политически характер и няма да има говорене за политика. Събира ни един инцидент, съпроводен от изключителна агресивност и арогантност. Затова сме тук като представители на институции, за да подкрепим семейството на нашия колега, приятел и съгражданин и заедно с всички наши съграждани и сънародници да се изправим срещу беззаконието и престъпността”, заяви Петър Паунов.
 
Кметът е категоричен, че няма как да допуснат чувството за безнаказаност да се настани отново в обществото. Затова настоява компетентните институции да предприемат решителни действия както в конкретния случай, така по отношение на цялата криминална обстановка.
 
"Целият ми съзнателен живот е преминал в борба с противообществените прояви, започнал през нощните патрули в града, преминал през група "Тежки престъпления", 4 години в звено "Борба с организираната престъпност", началник на Районно управление", последно директор на цялата област. Който и гражданин да се е обърнал към мен с някакъв проблем, съм се опитал да съдействам. В момента съм общински съветник и отново се опитвам да помагам на хората. Разчитам на професионализма на колегите от МВР не за това дали ще разкрият това престъпление, а за това да се предотвратят такива посегателства над личното пространство над гражданите", каза Джоглев.
 
Председателят на Общински съвет Кюстендил Иван Андонов и зам.председателят Чавдар Ненов също изказаха подкрепата си към Джоглев и семейството му и твърдата си позиция за неприемане на насилието и незаконните действия.
 
На сесията този месец началникът на РУ - Кюстендил ще даде информация пред общинските съветници за работата на полицейските служители по отношение престъпността в община Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов