Избрани Новини

Осем годишни стипендии по 2400 лева ще получат деца от социално слаби семейства

Кандидатури се приемат до 10 април 2022 г.

Преди два месеца Емил Ценов инициира в Туитър събирането на средства за годишни стипендии за талантливи деца от семейства с доходи до 700 лева на глава от смейството.
"Щастлив съм да кажа - написа той в пост във Фейсбук - че 240 души станаха дарители и събрахме общо 19 200 лева. Те ще стигнат за осем годишни стипендии по 2400 лева. Кандидатстването става на сайта www.bgtwitter.com, там са описани и условията.
Ще бъде чудесно, ако повече деца от града ни кандидатстват и спечелят стипендии. Кандидатури се приемат до 10 април 2022 г."
Повече подробности за инициативата:

"Ние сме малка част от българската Twitter-общност. Обединихме се зад идеята на Емил Ценов (@GeneralMelchett), който е и основен администратор на проекта.

Идеята: искаме да организираме една или повече годишни стипендии за интелигентни деца от семейства с финансови възможности около и под средните. Броят стипендии всяка година ще бъде определен спрямо набраните средства."

Подробностите:

През декември 2021 година в българското Twitter пространство възникна идеята да се съберат пари за една или повече годишни стипендии за интелигентни деца от семейства с финансови доходи под средните. За по-малко от две седмици събраха 19 200 лева, достатъчни за осем годишни стипендии по 2400 лева. Дариха общо 240 души.

Първоначалната идея дойде от Емил Ценов (@generalmelchett в Туитър), който е и основен администратор на проекта, но нейният успех ще бъде възможен само с участието на всички дарители. В момента в проекта са активно включени над 50 души – мениджъри, програмисти, юристи, преподаватели, хора от различни професии, но обединени от една цел – да променят България към добро чрез децата ѝ.

Набирането на нови дарения ще бъде отворено отново в края на 2022 години и ще бъде обявено на този сайт. Идеята е без ограничение във времето и стипендиите могат да бъдат отпускани всяка година.

Целева сума:

Всяка годишна стипендия ще бъде на стойност от 2400 лева. Раздадените стипендии ще бъдат пропорционални на събраната сума. Например, ако се съберат 7200 лева, ще бъдат раздадени три стипендии. Ако се събере сума, по-голяма от необходимата за N брой стипендии, но недостатъчна за N+1 брой стипендии, разликата ще бъде запазена за следващата година или ще бъде добавена пропорционално към покритите вече стипендии. Това ще бъде решено с гласуване от дарителите. Например, ако бъдат събрани 5600 лева, ще бъдат дадени или две стипендии от 2400 лева и 800 лева ще останат в резерв, или две стипендии от по 2800 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов