Избрани Новини

Ново поколение модерни пчелари ще се обучават в университет

Мисия Варна

10-02-2022, 08:35

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пчеларски университет за обучение на ново поколение модерни пчелари, стартира на 7 март тази година, съобщи Стефани Караиванова, маркетинг експерт в организацията „Истински мед”, която създава обучението.

Мисията на организацията е да спрат негативната тенденция на измиране на пчелите, като подкрепят българските пчелари, от една страна, и, от друга - помагат на хората да се сдобият с чист мед с гарантирано качество, пише на сайта си Радио Варна.

Учебната програма залага на хибриден 3-месечен курс на обучение от онлайн лекции и срещи и практически упражнения на реален работещ пчелин. Лектори и ментори в курса са опитни пчелари, преподаватели и учени - както от България, така и от чужбина. Формата за кандидатстване вече е отворена на сайта на Университета и всеки желаещ може да подаде заявка до 23 февруари 2022 г., включително. Приемът е до 30 души, които ще бъдат избрани след подбор от организаторите. Курсистите ще получат не само достъп до онлайн лекции и срещи с опитни пчелари, както и практика на терен, но и всички нужни материали, като було и инструменти за работа.

За да стимулират начинаещите пчелари, организаторите и техните партньори ще предоставят общо 10 пълни стипендии. 5 от тях ще бъдат специално за дами в желанието на “Истински мед” и партньорите им от международната организация “The World Bee Project” да вдъхновяват и жените в пчеларството. Кандидатстването за стипендиите се осъществява от формата на сайта.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)