Избрани Новини

Започва прием на документи за кандидат-студентските изпити в ЮЗУ

Тази година кандидатстудент-ските изпити ще се провеждат онлайн

На 7 февруари т.г. започва приемът на документи за явяване на конкурсни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тази година кандидат-студентските изпити ще се провеждат онлайн.
Желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят на изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика, английски език, химия, практически изпити по спорт, физическа подготовка, изобразително изкуство, музика, филмови и телевизионни изкуства, хореография и актьорско майсторство.
Конкурсните онлайн изпити ще се провеждат от 18 февруари до 10 юни 2022 г. всеки работен петък и от 13 юни до 5 юли 2022 г. всеки делничен ден. Кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на практически изпити на място в университета през месеците март, април и юни съгласно обявения график. Заявленията за явяване на изпит се подават в електронната система https://ksk.swu.bg/WebClient/.
Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл. с оценки от конкурсни изпити, положени през 2022 г. в други акредитирани висши училища на  България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.
Подробна информация за предлаганите специалности, необходимите документи и сроковете за кандидатстване е публикувана на университетския сайт www.swu.bg


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)