Избрани Новини

Незрящ по документи кара такси

Мъжът притежава ТЕЛК за нарушено зрение и 100 процента чужда помощ

Незрящ по документи шофира и изкарва пари от нерегламентиран превоз. Мъжът притежава ТЕЛК за нарушено зрение и 100 процента чужда помощ - разследване на Тина Ивайлова и екипа на Glasnews.bg по Нова ТВ.

Заловиха шофьор на такси, който по документи се води сляп. Получава едновременно пари от държавата и от превоз на пътници. Борис Димитров притежава документ от ТЕЛК за 100  процента нарушено зрение. Той е от град Рила, край Кочериново. сестрата на Борис е прокурор в Дупница. Задържали го край Благоевград.

Спипали го чрез подставени лица, които го наели по маршрут от Рила към Рилския манастир. Заснели го по време на пътуването. На кадрите ясно се, че Димитров кара безпроблемно нелегалното такси. Борис не крие пред „клиентите“, че превозът е скъп и нерегламентиран. Тарифата е 35 лева в едната посока, в двете има отстъпка и струва 50 лева. Колата няма обозначителна табела, че е такси. Няма касов апарат. Няма и инвалиден стикер.

Младежи, представили се за студенти, го наели и за превоз до Благоевград. Там го спрели полицаи и нспектори от ДАИ. Шофьорът е разпитан от полицаите и за тях става ясно, че здравословното му състояние, описано в медицинските документи, по никакъв начин не съответства на дейността, която извършва. Започва разследване.

През февруари 2020 година Димитров е преминал медицински преглед при д-р Йордан Никлев от Дупница за свидетелство за управление, което е валидно до 2030 година. Д-р Никлев твърди, че няма такъв пациент. Той е общопрактикуващ лекар, който в момента обслужва няколко села. Името му нашумя преди две години, когато полицаи нахлуха в медицински център „Асклепий“ Дупница по сигнал за издаване на фалшиви медицински за професионални шофьори. На част от тях стоял подписът и печатът на д-р Никлев. Експертизи доказаха, че печатът е фалшифициран и с него са изготвяни неистински документи.Имало е случаи на презаверени книжки на хора със здравословни проблеми като слепота и глухота и с решения на ТЕЛК, пише glasnews.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов