Избрани Новини

ВТУ организира 15-ти Математически турнир за ученици от XI и XII клас

Мисия

06-02-2022, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

15 Математически турнир за ученици от XI и XII клас ще се проведе на 6 март от 9 ч. Организатори са Факултет "Математика и информатика" на ВТУ,  Регионално управление на образованието – Велико Търново и  Съюзът на математиците в България - Секция „Великотърновски университет“.

Темата на конкурса е във формат тест, който включва 12 задачи от затворен тип, 5 със свободен отговор, 3 задачи, за които е необходимо пълно описание на решенията и една допълнителна задача на журито. Крайният срок за регистрация на учениците е 04.03.2022 г. (петък) до 16:00 часа. За участието в турнира не се заплаща такса.

Математическият турнир ще се проведе онлайн, като линк към темата и подробни указания ще бъде изпратен на всеки участник в турнира, на посочената при регистрация електронна поща. Условията на задачите ще бъдат активирани в 9:00 часа на 6 март. Времето за решаване на задачите е 3 астрономични часа. Резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационно брокерство и дигитални медии и Педагогика на обучението по математика и информатика на ВТУ. Получената оценка от всеки участник има валидност две години, включително годината на получаване.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов