Избрани Новини

Червената шапчица очаква децата на сцената на кукления театър тази събота

Варна Лайф

05-02-2022, 08:30

Снимка:

Снимка: Тони Перец за Държавен куклен театър-Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Неделният избор за малките ценители е "Дядовото дворче"

"Червената шапчица" е спектакълът, който ще представи варненският куклен театър пред малките си почитатели тази събота. Спектакълът на закритата сцена ще започне в 11 часа, при спазване на противоепидемичните мерки.

Някои от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

Спектакълът е отличен с награда на публиката от Международния куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново, 2019г.

Сценарий и постановка: Стоян Стоянов; сценография и кукли: Адриана Добрева; композитор: Иван Кръстев; текст на песните: Вера Стойкова; в ролите: Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров.

В неделя пред малките ценители на кукления театър във Варна ще бъде представен спектакълът "Дядовото дворче". Той Ще започне отново в 11 часа, на закритата сцена.

В Дядовото дворче
ряпа е порасла!
Но !

Преди да поникне,
нека да надникнем…
Какво още има
в дядовато дворче,
зад пъстрото стоборче?
Там ще намерим:
дядо, баба, внуче,
мишка, котка, куче,
още и кокошки,
ярки като брошки,
магаре и крава,
дето мляко дава,
още и овчица,
кротичка душица…
Също и каручка
за малката внучка…
И кладенче бистро
за вода студена…
И ведро за мляко,
сено за обора…

Много песни, смях и умиление – във всяко представление на „Дядовото дворче“!
А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

Спектакълът на Вера Стойкова и режисьора Стоян Стоянов е подходящ за деца от всички възрасти. Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева и Венцислав Марков, композитор на авторската музика към представлението е Иван Кръстев. В ролите са: Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)