Избрани Новини

"Пирин" и "Етър" завършиха наравно 1:1 в контрола

На 8 февруари от 13:30 ч. "Пирин" ще срещне "Локомотив" (Пловдив)

Пирин и Етър завършиха наравно 1:1 в приятелска среща, играна на базата в село Рилци. Двубоят бе излъчен на живо във Фейсбук страницата на ФК Пирин и в официалния канал на клуба в YouTube.

Станислав Костов откри резултата в 30-ата минута, а Николай Дичев изравни за „виолетовите“ в 70-ата минута. Извън игра за „орлетата“ останаха Антон Карачанаков и Петър Занев, които са с леки травми. През второто полувреме на терена се появи японецът Юки Айзо, който кара пробен период в тима.

Първото положение за гол дойде в 15-ата минута, когато Николай Бодуров отклони с глава центриране от свободен удар на Спас Георгиев, но топката мина покрай вратата.

В 16-ата минута Спас Георгиев пропусна добра възможност след като стреля в аут от удобна позиция след центриране на Александър Дюлгеров, който получи пас от Светослав Дяков при бързо изпълнен свободен удар.

Резултатът бе открит в 28-ата минута. Кнежевич сгреши с подаването в опита си да остава топката в игралното поле и я прати в краката на Александър Дюлгеров, който с прецизно центриране намери Станислав Костов и голмайсторът се разписа с хубав удар с глава от границата на вратарското поле.

В 38-ата минута Етър можеше да изравни резултата, след като Кнежевич получи пас от Александров по лявото крило, но стреля в аут от малък ъгъл.

В 44-ата минута Стилян Николов напредна в половината на Етър и намери Александър Дюлгеров, който направи хубаво двойно подаване със Станислав Костов и върна топката към намиращия се в наказателното Такахаши, който стреля от около 7-8 метра, но вратарят на Етър спаси, Старокин посрещна отбитата топка с нов шут, но стражът Господинов отново се справи отлично.

Две минути след подновяването на играта Костов центрира към Йорданов, който отклони с глава покрай вратата. В 54-ата минута Манолев стреля, но вратарят на Етър спаси. Три минути по-късно Манолев и Йорданов разиграха добре, но Йорданов не достигна центрирането на своя съотборник в наказателното поле. В 61-ата минута Попев намери в наказателното поле Бенгюзов, който стреля с глава от около 7-8 метра, но топката профуча покрай гредата.

В 70-ата минута след центриране от свободен удар отляво топката се удари в ръката на Даниел Иванов и реферът отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Николай Дичев.

В 75-ата минута Янко Георгиев се наложи да напусне терена след сблъсък с футболист на Етър, а на вратата застана отново Кирев.

В 78-ата минута Станоев засече с глава добро центриране на Юки отдясно, но топката мина покрай гредата не влезлият като резерва вратар на „болярите“ Иванов.

В 86-ата минута Бенгюзов проби отляво и пусна топката успоредно на голлинията към Йорданов, който не успя да я достигне.

Това се оказа и последното интересно положение в мача.

Във вторник, 8 февруари, от 13:30 ч. Пирин ще срещне Локомотив (Пловдив) в предпоследната си контрола преди подновяването на шампионата.

Състав на Пирин: Марио Кирев (46-Янко Георгиев), Николай Бодуров (61-И.Костов), Стилян Николов, Юлиян Попев (70-Христо Петров), Александър Дюлгеров (46-Юки Айзо), Светослав Дяков, Орлин Старокин (46-Станислав Манолев), Иван Тасев (46-Красимир Станоев), Спас Георгиев (46-Преслав Йорданов), Казуки Такахаши (46-Венцислав Бенгюзов), Станислав Костов (61-Д.Иванов).

Треньор Радослав Митревски

Състав на Етър: Господинов, Станев, Дичев, Иванов, Александров, Пехливанов, Янков, Кнежевич, Димитров, Тодоров, Уилсон Фелипе.

Треньор Веселин Великов

Съдия Георги Иванов



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов