Избрани Новини

Прокуратурата протестира "Домашния арест“ за обвинения в убийството на 17-годишно момиче

Според държавното обвинение постановеният съдебен акт е неправилен и незаконосъобразен

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда протест срещу мярка за неотклонение „домашен арест“, взета спрямо Р.А., обвинен за извършено от него пътнотранспортно произшествие, отнело живота на непълнолетно момиче, както и за шофиране след употреба на наркотично вещество.

Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 343, ал. 3, пр. 3 б. “б”, пр. 1, вр. ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 343б, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Според държавното обвинение постановеният съдебен акт е неправилен и незаконосъобразен. Налице са изискуемите предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия – обосновано предположение за виновността му и реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление.

По воденото досъдебно производство е установено, че около 20,20 ч. на 29.01.2022 г. на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „Форд“. Водачът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Наблюдаващият прокурор не споделя изводите на съда, въз основа на които е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ срещу обвиняемия Р.А., като счита задържането му под стража за правилно и законосъобразно.

Предстои произнасяне на Софийския апелативен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов