Избрани Новини

Посланикът на Казахстан посети Югозападния университет

Доц. д-р Ицка Дерижан получи почетното звание "Доктор хонорис кауза“ на Казахския университет

Негово превъзходителство Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан у нас, посети Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той бе посрещнат от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, проф. д-р Иванка Станкова и доц. д-р Ицка Дерижан. На срещата присъства и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.
По време на разговора бяха обсъдени възможности за разширяване на сътрудничеството между Казахстан и Югозападния университет „Неофит Рилски“, разработване на съвместни проекти и инициативи.
В рамките на визитата Темиртай Избастин връчи на доц. д-р Ицка Дерижан диплома за почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Казахския университет за международни отношения и световни езици „Абилайхан“. От своя страна доц.Дерижан благодари за отличието и подари на посланика дърворезба с формата на сова – символ на мъдростта и познанието, дело на бургаски дърворезбар.
В края на срещата посланик Избастин и ректорското ръководство изразиха надежда, че добрите отношения между Югозападния университет и Казахстан ще продължат да се развиват и задълбочават.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)