Избрани Новини

Обявиха регламента на международния фолклорен конкурс "Пауталия” - Кюстендил

Ще се проведе в периода 1-3 юли 2022 г.

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Шестнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2022, който ще се проведе в периода 1-3 юли 2022 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов.
Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на изпълнители от различни фолклорни области и държави, които да покажат богатството на своя регион. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби на Министерство на културата. Тази година новото е, че по нея ще бъдат отпуснати целева финансова подкрепа и едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пене, акордеон и тамбура във втора и трета възрастови групи (пети-седми и осми-дванадесети клас).
В журито на конкурса са поканени едни от най-изявените имена в българската народна музика като доц. Георги Петков, Десислава и Валери Димчеви, Нелка Петкова, д-р Маргарита Кръстева, Светла Цветкова, Виолета Маринова, Димана Боянова и др.
Като гости на конкурса се канят изявени имена в областта на българската народна музика.
Регламент и заявка за участие можете да намерите на сайта на читалището - https://bratstvokn.org/index.php?option=com_content…


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)