Избрани Новини

Дежурни екипи почистват заснежените пътни артерии в Благоевград

Те останаха на разположение през цялата нощ

Дежурни екипи към общинска фирма „Биострой“ използват цялата налична техника, включена в Оперативния план за снегопочистване, за да бъде обезпечено безпроблемното придвижване на пешеходци и МПС по главните пътни артерии в Благоевград.
Те останаха на разположение през цялата нощ, като работата стартира още в началото на снеговалежите вчера и продължава и към този момент.
Осолени са улиците, по които се движат автобусите от градския транспорт, както и подходите към лечебните заведения.
Почиства се и около входовете на детските и учебни заведения в областния център.
Община Благоевград напомня, че собствениците на жилищни сгради, имоти и търговски обекти трябва да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари и подходи към обектите.
Призовават се шофьорите на автомобили да паркират на обозначените за целта места, без да възпрепятстват работата и движението на техниката за снегопочистване.
В резултат на снеговалежа снощи бе регистриран инцидент с паднало дърво на ул.„Полк. Дрангов“, при който няма пострадали хора и нанесени материални щети. Дървото бе отстранено от пътното платно благодарение на бързата реакция на служителите на РДПБЗН.
Сигнали за възникнали аварии и нередности могат да бъдат подавани на тел. 073/ 88 44 06 (денонощно), тел. 073/88 44 34 (в работно време), както и на тел. 112.
В Благоевградско натрупалата снежна покривка през последното денонощие е 17 см по данни на НИМХ.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов