Избрани Новини

Започва прием на заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници

Базарът ще бъде в рамките на месец

Община Благоевград обявява прием за заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници, сувенири и цветя за Св.Валентин. Базарът ще бъде в рамките на месец (8 февруари-9 март 2022 година). Местата за ползване на открита площ са ул.„Тодор Александров“, пл „България“, ул.„Димитър Талев“, пл.„Георги Измирлиев“, ж.к. „Еленово“ и ж.к. „Струмско“. Таксата за едно място от 2 кв.м е 7.20 лева с ДДС на ден.
Заявленията са по образец (за ползване на открита площ за продажба на мартеници), а бланка може да бъде получена на деловодството на Общината, където следва да бъдат и входирани в срок от 7 февруари 2022 година. Заявление се подава, след като се уточни номерът на желаното място съгласно одобрените схеми, които ще бъдат изложени пред зала 5 в Общинска администрация.
Съгласно решение на Комисията по преместваемите обекти № IІI.2 по Протокол №1/20.01.2022 г. едно лице има право да подаде молба само за две места, от които само едно пред МОЛ “Ларго”.
В едноседмичен срок след подаване на заявлението лицето следва да заплати дължимата такса на касата на Общината. В случай, че срокът не се спази, заявените места се предоставят на други лица.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)