Избрани Новини

Почина майката на покойния Неврокопски митрополит Натанаил

Тя бе дългогодишна активна помощница в социалната дейност на Неврокопска света митрополия

Днес на 90-годишна възраст почина Мария Калайджиева, майка на покойния Неврокопски митрополит Натанаил и дългогодишна активна помощница в социалната дейност на Неврокопската света митрополия.
Мария Калайджиева е родена на 13.01.1932 г. в пазарджишкото село Мокрище. Омъжва се за Иван Калайджиев, родом от село Копривлен, Гоцеделчевско. Имат 4 синове, трима от които завършват Духовната семинария и Духовната академия. Най-големият от тях е дядо Натанаил Неврокопски.
Мария Калайджиева взема активно участие в много социални дейности на Неврокопската  митрополия още с избирането на митрополит Натанаил през 1994 г. Години наред тя обгрижваше кухнята за бедни, всеки ден неуморно готвеше и раздаваше храна на нуждаещите се хора. Тя помагаше години наред и за детските летни лагери в Хаджидимовския манастир „Св.Вмчк Георги“. Баба Мария се включваше и във всички други дейности, за които имаше сили.
Тя ще остане в умовете и сърцата на всички със своята всеотдайност, грижовност и майчина любов.
Бог да я упокои в селенията на праведните!
Вечна и блажена да бъде светлата й памет!
Опелото ще се извърши на 31 януари (понеделник) от 11:00 ч. в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“, Гоце Делчев, а погребението ще бъде от 12:00 ч. в гробищния парк на града.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)