Избрани Новини

Пожарникарите готови за протест срещу изваждането им от структурата на МВР

Мисия Варна

30-01-2022, 17:41

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Промяната не се състои в това дали да бъде извадена пожарната от МВР, а това да се обърне пирамидата

Пожарникари са в протестна готовност срещу изваждането им от структурата на МВР. Искат и увеличение на заплатите. Служителите не одобряват идеята за преструктурирането на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в агенция. Анкета сред огнеборците показва, че близо 70% са против готвените промени, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Близо 9 хиляди души работят в пожарните служби в страната. Част от членовете на Синдикалната федерация на служителите на МВР не одобряват идеята на управляващите за създаването на нова агенция, където от МВР да се прехвърлят щатните бройки. От синдиката се питат с какво изваждането на дирекцията ще подобри услугите към гражданите и ще подобри работата на полицаите.

"Промяната не се състои в това дали да бъде извадена пожарната от МВР, а това да се обърне пирамидата. В момента от 8500 щата около 4 хиляди работят на терен. Сами може да си направите сметката колко е администрацията в системата“, каза председателят на СФСМВР - Варна Красимир Костов.

Пожарникарите искат още техника и увеличение на заплатите с 20-25%. Огнеборците са готови на протест, ако исканията им за повече хора на терен не бъдат чути.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов