Избрани Новини

Установиха самоличноста на 17-годишното прегазено момиче, шестима души са задържани

Крими

30-01-2022, 16:09

Снимка:

архив

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Жертвата е от село Гърмен

Момиче, родено през 2004 година, живеещо в село Гърмен, е жертва на тежкото убийство по пътя Хвостяне - Дъбница. На брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград прокурор Георги Мадолев съобщи, че смъртта на младата жена е настъпила около 20.00 часа снощи, предаде Радио "Фокус" - Пирин.

Сигналът за инцидента е подаден от лице, нямащо отношение към извършеното престъпление. В хода на разследването е установено, че момичето е пътувало в лек автомобил с двама души, с които са били в приятелски отношения. Двете лица са установени и задържани. Задържани са и още четирима души, които са пътували в автомобила, с който е прегазена жертвата. Водачът на моторното превозно средство е дал положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

"Води се разследване, за да се установи какви са причините по това време момичето да е на това място и защо е била на пътното платно, и е била прегазена. Извършена е аутопсия, като се очаква резултатите от нея да дадат повече яснотата по отношение на механизма, при който е причинената смъртта", каза прокурор Мадолев.

"Жертвата е пътувала в едната кола, но по някаква причина го е напуснала. Сега се установяват причините, поради които го е напуснала, къде е била на пътното платно и в какво положение е било тялото, когато е била прегазена. Изясняват се и се разследват всички версии", прибави още говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

По думите на прокурора към момента не е установено да е имало връзка между лицата, пътуващи в двата автомобила, не е ясно и дали са се познавали. Продължават процесуално - следствените действия, прибави говорителят прокурор Мадолев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)