Избрани Новини

Опожареният блок в Благоевград все още не е годен за живеене

Пожарът в Струмско отне живота на трима души, а десетки други остави без дом

Два месеца изминаха от пожара в блок 18 в Благоевград, който отне живота на трима души, а десетки други остави без дом.

Семействата от последните три етажа на сградата все още живеят в чужди домове и не знаят кога ще могат да се върнат в своите. Сградата трябва се укрепи, за да е безопасна за живеене, а ремонтът ще струва 130 000 лева, информира БНТ.

Общината кандидатства за финансиране във Фонда за бедствия и аварии, но ще отпусне ли средства държавата, ще стане ясно до дни. Общината осигури три общински жилища за най-пострадалите семейства.

Тази седмица бяха поставени метални подпори в апартамента на седмия етаж, откъдето тръгна пожара. Точно отгоре обаче, на осмия етаж, в апартамента на Костадин Георгиев се появяват пукнатини.

"Има спукани работи – пода, стените. От последния път, когато влизах, ми се струва, че и пукнатините са се увеличили на пода, не съм съвсем сигурен, ама мисля, че е така и трябва да се види, да се оправи блокът, да се стабилизират плочите и да се проверят заварките на панелите дали няма някоя спукана заварка, че тогава проблем." - казва Костадин Георгиев

"Надявам се до края на месеца, както са дали заявка от Фонда за бедствия и аварии, да се преведе сумата, която е необходима за укрепване и подмяна на плочата, за да може също така, както обещаха ЧЕЗ, да пуснат тока и всеки вече да започне да си прави жилището. Да се оправят общите части, да се направи тая панела, да съм спокоен, че като взема да правя жилището си, блокът ще остане цял. Детето ми ще живее вътре!" - тревожи се Димитър Ненов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов