Избрани Новини

Призови места завоюваха млади благоевградчанки в литературен конкурс

Със свои творби се включиха 72 младежи от над 40 населени места

Приключи VIII национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ 2021г. на тема „Когато утре стане днес“. В етаблирания конкурс, организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“, със свои творби се включиха 72 младежи от над 40 населени места в страната.
Авторитетното жури с председател известния български писател Милен Хальов излъчи финалистите в двете категории. В категория "Разказ" на първо място се класира Мелани Шакири, на 17 г. от Перник. Вторият финалист е Мария Христова на 17 г. от София, а почетното трето място заема Славея Семова, 19 г. от Горна Оряховица.
На първо място в категория "Поезия" е отличен Желязко Михайлов на 16 г. от гр.Генерал Тошево. На второ място се класира Асена Христова, 18 г., Благоевград, а третият финалист е Мария Стефанова, 17 г., Благоевград.
Тазгодишната тема „Когато утре стане днес“ предизвика пишещите млади хора в България да споделят своите виждания, мечти, желания и стремежи, свързани с едно по-добро „утре“. Положителни емоции, копнежи за един по-добър свят, загриженост за случващото се около нас и ангажираност в различни добротворчеста се преплитат и усещат в повечето от творбите.
„Когато утре вече стане днес
и времето напусне твоя свят,
с усмивка на лицето ще речеш:
„И хиляди беди не ще ме спрат“, Желязко Михайлов, на 16 г. от гр. Генерал Тошево, първо място в категория поезия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов