Избрани Новини

Ски писта Кулиното край Разлог става все по-популярен избор на скиорите (снимки)

Пистата е само на 30 минути от Банско, а цените са в пъти по-ниски

Ски писта Кулиното край Разлог става все по-популярна дестинация сред скиорите и у нас, и от чужбина. Пистата е само на 30 минути от Банско, а цените са в пъти по-ниски. 

Кулиното е местност в северната част на Пирин, в долината на река Кулина, приток на река Еловица, на 1400 м надморска височина. Курортът е сгушен във вековна букова гора. Кулиното е на 12 км от Разлог и само на 2 км от местността Предел. Кулиното е много популярно място за отдих сред хората от Разлог и околните села. Една от ски пистите е направена безвъзмездно от тях някъде през 80-те години на миналия век. 

Основната писта е с дължина около километър и е подходяща за напреднали скиори и сноубордисти. Малката писта е 300 метра, която е за начинаещи. Има две съоръжения, които покриват голямата писта - големият влек и малкото влакче за начинаещи.

Предимствата на Ски писта Кулиното са, че има абсолютно всякакъв вид наклон за начинаещите, от най-равна част до много стръмно.

Атрактивните цени и добрата локация на пистата водят все повече туристи тук. Идват и много чужденци със семействата си, особено тези с деца, защото пистата е много подходяща за начални умения на малките скиори.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)