Избрани Новини

Каруци, моторни триони и незаконно добити дърва за огрев иззеха горските

Крими

25-01-2022, 14:52

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Със застудяване на времето набезите зачестяват, отбелязват инспекторите

12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха само за седмица горските от СИДП. 8 от каруците са конфискувани на територията на ДГС-Нови пазар, 2 в ДГС-Варна и по една в ловните стопанства Паламара и Тервел, където има и един конфискуван трион. Още три моторни триона на бракониери са прибрали горските в ДГС-Нови пазар. Най-много незаконно добити дърва за огрев отново са задържани в Нови пазар – 8,5 кубика и Варна – 7,5 кубика. 42 акта по Закона за горите са съставени на незаконните дървосекачи.

 

Близо 1000 са проверките на територията на СИДП за периода 17.01-24.01.2022г. Най-много са инспекциите при ловците – 415, при обектите за добив на дървесина – 212 и при моторните превозни средства извършващи дейности в държавните горски територии – 227.

Със застудяването на времето се увеличават набезите в горските територии. Ръководството на СИДП призовава гражданите, които станат свидетели на бракониерска сеч или други нерегламентирани дейности в горите, да подадат сигнал на национален телефон 112.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов