Работни срещи с кметовете на Бобов дол и Невестино проведе областният управител

Обсъдени бяха и ваксинационните кампании в двете общини

Областният управител Катя Димитрова пред кметовете на Бобов дол и Невестино: Надявам се да имаме открит диалог и да работим като добре стикован екип.

И през тази седмица продължават инициираните от областния управител Катя Димитрова работни срещи с кметове на общини от Кюстендилска област. Целта на срещите е новият областен да се запознае на място с работата на общинските администрации и с проблемите, които стоят за решаване пред кметовете на населените места.

Вчера Катя Димитрова посети общините Бобов дол и Невестино, където проведе срещи с кметовете Елза Величкова и инж.Димитър Стаменков.

В работните срещи се включи и Василка Манчева - директор Дирекция “АКРРДС” в Областната администрация, а в Невестино присъства и народният представител Снежанка Траянска.

“За мен е важно по всеки един казус, касаещ населено място от нашата област, и по всяко едно време да можем да се чуем и да потърсим варианти за бързото му решаване. Надявам се да имаме открит диалог и да работим като един добре стикован екип, защото само така могат да се случват нещата“, заяви по време на срещите Катя Димитрова.

В хода на разговорите с градоначалниците на двете общини бяха обсъдени теми като  актуалната зимна обстановка и снегопочистването, казусът с ВиК Асоциацията, входиран проект за подмяна на водопровод, липсата на кадри за специализирани дръжности в администрациите и т.н.

Обсъдени бяха и ваксинационните кампании в двете общини и актуалната Ковид обстановка. “При нужда ще бъде предоставен мобилен екип за ваксинация от РЗИ за големите предприятия и за отдалечените населени места в общините”, обясни Димитрова.

Кметът на Бобов дол от своя страна изрази надежда, че с новото правителство ще заработи по-добре връзката между централната и местната власт.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"