Избрани Новини

Петима попаднаха в ареста за престъпления с наркотици в Благоевградско

Двама били задържани в двора на училището в Дъбница

Петима попаднаха в ареста за престъпления с наркотици в края на миналата седмица в Благоевградска област. На 21 януари вечерта, в двора на старото училище в село Дъбница, служители на РУ - Гоце Делчев предприели действия по проверка на паркиран лек автомобил „Рено Меган“. Водачът е установен – 32-годишен местен жител, спътникът му обаче не се подчинил на полицейските разпореждания и избягал. Малко по-късно той бил задържан и установена самоличността му - 34-годишен жител на селото. При претърсване, скрити на различни места в автомобила, полицаите иззели 48 г суха тревиста маса – канабис, видно от полевия тест, три сгъвки от алуминиево фолио, както и електронна везна. Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа в РУ - Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, от НК и е уведомена прокуратурата.

Съществено количество канабис е иззето при полицейска операция в село Дъбница, проведена на 22 януари. В хода на действията била извършена проверка в необитаема къща в селото и на таванско помещение, където са открити 5 полиетиленови чувала с разпределени в тях общо 5,320 кг суха тревиста маса, реагираща на канабис. Като съпричастен бил задържан за срок до 24 часа 34-годишен мъж от селото. За случая е уведомен дежурен прокурор, води се досъдебно производство по чл. 354А, ал. 3.

Операция срещу разпространението на дрога провели на 20 и 21 януари служители на благоевградското Първо РУ. В хода й е установено, че мъж на 33 години от областния град разпространява наркотични вещества, дрогата съхранявал в жилище на ул.“Цар Симеон“. При извършените проверки полицаите разкрили, че продал на различни купувачи 2,13 г кокаин, 6,76 г амфетамин, 5 г канабис. За случая е уведомена прокуратурата, а 33-годишният - задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1, изр. 1, пр. 4 и 5 от НК, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

В съботния ден на бул.„Ал. Стамболийски“ в Благоевград автопотрул на Второ РУ извършил проверка на 17-годишен от града. Младежът предал доброволно топче с 4,5 г суха зелена тревиста маса. Полевият тест е реагирал положително на канабис. Тийнейджърът бил задържан, води се преписка за престъпление по чл. 354А, ал. 5 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов