Избрани Новини

Стела Янчовичина развя флага на Банско в Лилехамер, Норвегия (снимки)

Стела участва в Световното първенство за параскиори

Стела Янчовичина от Ски клуб „Банско“ е на крачка от квотата за участие в Зимната параолимпиада в Пекин през март. Тя завоюва нови точки, с които се приближава до мечтата си да представи България на най-високия спортен форум за хора с увреждания. Стела участва в Световно първенство за параскиори, което се проведе от 10 до 23 януари в Лилехамер, Норвегия - олимпийската столица на игрите през 1994 г.
България беше представена в алпийските дисциплини от скиорката от Банско. Тя участва в най-многобройната и конкурентна група на жени с увредени горни крайници. 18-годишната абитуриентка участва в два старта, като се класира на 14-то място в гигантския слалом, а слалома не успя да завърши.
Треньорките и́ от Ски клуб „Банско“ Милена Чакърова и Саша Бистрина, които я подготвят и за параолимпиадата, са доволни от представянето на Стела предвид дебюта и́ на състезания от подобен ранг, където нашето момиче е сред най-младите.
На Стела Янчовичина и́ предстои участие в още две международни състезания, резултатите от които ще определят квотата за параолимпиадата. Очакваме добрите новини в средата на месец февруари.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)