Избрани Новини

Съдят пиян шофьор за убийство на пътя

Крими

23-01-2022, 07:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Избягал от местопроизшествието и се опитал да укрие трупа и да заличи следите по товарния автомобил и по себе си

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу М.Я., на 53 години от град Левски.

Той е обвинен в това, че на 14.02.2019 г., в гр.Левски, при управление на товарен автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата, като е управлявал след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта между 1,49-1,42 промила и по непредпазливост причинил смъртта на Б.М.Б., като е избягал от местопроизшествието и се е опитал да укрие трупа и да заличи следите по товарния автомобил и по себе си. Деянието представлява особено тежък случай - престъпление по чл.343, ал.3, б."б", във вр. с ал.1, б."в", във вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Заседанието е било разпоредително, в което се е взело решение делото да протече по общия ред с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Делото е насрочено за два дни - 17 и 18 февруари 2022 година, съобщават от пресцентъра на съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов