Избрани Новини

Задържаха в ареста петима мароканци и един алжирец за опит да нарушат границата

Определенията на РС - Кюстендил подлежат на обжалване

Районен съд – Кюстендил взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 5-ма граждани на Мароко и един на Алжир, привлечени от прокуратурата в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.279, ал.1 от НК, за това че на 15.01.2022 г. в района на с.Киселица, община Трекляно, са направили опит да излязат през границите на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

От събраните по делото доказателства следва първоначален извод, че обвиняемите са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, по чл. 279, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Налице е и втората предпоставка за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемите са без документи за самоличност, нямат местожителство на територията на България, преминали са незаконно границата на път за друга страна от ЕС, поради което съдът счита, че са налице и двете кумулативни предпоставки за уважаване на искането на прокуратурата.

Определенията на РС - Кюстендил, с които по отношение на петимата марокански граждани и гражданина на Алжир /на възраст 23 - 30 години/ е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежат на обжалване с частна жалба и частен протест пред Окръжен съд - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)