Избрани Новини

Благой Тодев е европейски младежки шампион по биатлон!

Участва в Откритото европейско първенство по биатлон за юноши в Поклюка

Победата на Благой Тодев в индивидуалните състезания в първия ден от Откритото европейско първенство по биатлон за юноши в Поклюка впечатли специалистите в този труден спорт. В официалния сайт на IBU /International Biathlon Union/ името на новия европейски шампион при младежите е изведено в заглавие като водеща новина.
Идвайки от Световната купа в Руполдинг, българинът Благой Тодев се възползва от този опит и показа солидно представяне с най-добро общо време за стрелба и 14-то време на трасето. Въпреки един пропуск в последната стрелба, той успя да вземе победата във финала, описват представянето му от IBU JUNIOR CUP.
„Чувствам се много щастлив от това състезание. Това е първият ми медал от IBU и чувствата са наистина странни, но добри. След последната стрелба бях малко ядосан, защото пропуснах последния куршум, но се чувствам наистина щастлив“, споделя Благой.
Точно такъв – изграден състезател, талантлив, упорит и „малко вита глава, без което един спортист не може да стане шампион”, го описва неговият треньор Георги Джолев от Спортен клуб по биатлон „Банско 2019”. Той и вторият треньор на европейския шампион  Елена Дурчова са изключително горди, но не са изненадани от постигнатия резултат на банскалийското момче. 20-годишният Благой Тодев е най-младият състезател в националния А-отбор по биатлон, но успя да завоюва четвъртата квота за Пекин, където ще представя България на Олимпийските игри през февруари.
Днес амбициозният банскалия участва в две щафети в Поклюка – mix и single, а на 21 януари се впуска в индивидуалната надпревара - 10 км спринт.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)