Избрани Новини

Ново благоевградско издателство издава новия роман на Владо Каперски

На 24.01. от 18.00 ч. в Градската художествена галерия е официалното представяне на книгата

Тези дни бе регистрирано новото издателство "Еме" на известната благоевградска галеристка Еми Канайкова.
Дебют на издателството ще бъде романът "Светец и цар" на писателя Владо Каперски. Творбата засяга исторически теми, свързани със Св.Иван Рилски и цар Петър.
На 24.01. от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще бъде официалното представяне на книгата с встъпителни слова от Румен Леонидов.
Владимир Каперски е роден на 24.01.1953 г. в Благоевград. Завършва гимназия “Св.Св. Кирил и Методий” - бивша Солунска. Дипломира се в СУ “Св.Климент Охридски - специалност история и втора - филология. От 1977 до 1980 г. работи като литературен сътрудник във в.“Пиринско дело”. От 1980 до 1982 е зам.председател на Общинския съвет за култура. От 1982 до 1985 г. е зам.кмет на Община Благоевград по култура, образование и обредни дейности. От 1985 до 1990 г. е зам.гл. редактор на Телевизионен център - Благоевград.
Пише за вестници, списания, прави десетки телевизионни предавания и документални филми за история, култура, фолклор, традиции. През 1994 г. издава първата си книга “Водолеен вихър” със стихове в проза. Втората му книга е с разкази - “Страхът и ти”, следва романът "Към виделина" - с новия роман общо пет книги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов