Избрани Новини

Подсъдима, ощетила с измама фирма с близо 900 000 лв., обжалва присъда

Крими

16-01-2022, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Въззивно дело ще гледа Окръжен съд Велико Търново следващата седмица.

С присъда по НОХД № 577/2020 г. Районен съд – Велико Търново  е признал подсъдимата Наталия Г. Б. за виновна в това, че на 02.06.2014г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършител с Йордан С. П. /починал/ - подбудител и помагач, който умишлено я склонил и я улеснил, съзнателно ползвала неистински документи пред служител на „Служба по вписванията – Търговски регистър“. Първоинстанционният съд е осъдил Наталия Г. Б. на пробация за срок от шест месеца.

Районен съд – Велико Търново е признал Наталия Г. Б. за виновна в това, че за времето от 02.06.2014г. до 11.06.2014г. в гр. София и гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление с две деяния като извършител и в съучастие с Йордан С. П. /починал/ - подбудител и помагач, умишлено я склонил и я улеснил, като съставил и й предоставил неистински официални и частни документи, послужили й като основание за вписването й в „Търговски регистър“ като управител на „И. Б.“ ЕООД с цел да набави за себе си, за Йордан С. П. и „К. Б.“ ЕООД имотни облаги. Наталия Г. Б. възбудила и поддържала заблуждение у служители на длъжности „старши специалист обслужване“ и „мениджър клиенти“ в „Си Банк“ ЕАД, клон Велико Търново, че е нов легитимен управител на „И. Б“ ЕООД и че има право да нареди паричен превод от сметка на дружеството към сметка на „К. Б.“ ЕООД, както и да изтегли в брой от сметката на дружеството сумата от 1000 лв., с което причинила имотна вреда на „И. Б“ ЕООД в размер на 881 800 лв., като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. На основание чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 36 и чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК първоинстанционният съд е осъдил Наталия Г. Б. на две години „лишаване от свобода“.

На основания чл. 23 от НК Районен съд – Велико Търново е определил едно общо наказание измежду наложените за всяко едно от деянията, а именно най-тежкото от тях в размер на две години „лишаване от свобода“, които да изтърпи при първоначално общ режим.

Делото е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимата Наталия Г. Б.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов