Избрани Новини

Кампанията "Нека доброто продължи“ в Сатовча набра 55 218 лева

С тях подпомогнаха 97 семейства, от които 58 деца-сираци и 39 деца с трайно увреждане

За поредна дванадесета година на територията на община Сатовча се проведе благотворителна кампания за набиране на средства за деца-сираци и деца с трайно увреждане до 16-годишна възраст. За поредна година, въпреки препятствията на пандемията, кампанията „Нека доброто продължи“ успя и набра средства в размер на 55 218 лева, с които са подпомогнати 97 семейства, от които 58 деца-сираци и 39 деца с трайно увреждане до 16-годишна възраст.

По инициативата на кмета на общината д-р Арбен Мименов и вече превърнала се в традиция, благотворителната кауза продължава въпреки трудното време и тежките дни, в които живеем, свързани с разпространението на COVID-19, както и наложените ограничения. За втора поредна година кампанията беше различна, жителите на общината, местният бизнес и всеки желаещ да бъде част от кампанията, даде своя дан и благодарение на отзивчивостта на всеки един се събраха средства, с които се подпомогнаха децата. 
Средствата, които по традиция се предоставят на децата-сираци и децата с трайно увреждане до 16-годишна възраст, в навечерието на Новата година се предадоха на децата чрез техен родител или пълнолетен настойник.

Кметът на общината д-р Арбен Мименов чрез благодарствени писма и грамоти за направено дарение благодари на всички благодетели, част от кампанията, които направиха отново успешна каузата „Нека доброто продължи“ и направиха добро на семействата, имащи най-голяма нужда от парична помощ. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов