Условна присъда получи 18-годишен ученик за дрога

Това определение подлежи на жалба и протест

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и групира наказанията по две дела, като наложи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца на 18-годишен ученик, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества -  амфетамин и марихуана. Съдът отлага изпълнението на наказанието за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 24.10.2020 г. в Кюстендил, макар и непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното деяние и можейки да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително е държал в себе си високорискови наркотични вещества – 19 броя станиолови сгъвки / увити в лицева маска / - амфетамин, на стойност 245,10 лв. За това престъпление съдът одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия и му наложи наказание „Пробация“ със срок на пробационните мерки 6 месеца.

Подсъдимият се е признал за виновен на 9.12.2021 г. по друго дело в Районен съд – Кюстендил за това, че на 12.11.2021 г. в обитаван от него апартамент в Кюстендил е държал високорискови наркотични вещества – 11,19 грама марихуана на стойност 67,14 лв. Съдът е одобрил споразумение и му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Деянието по посочените дела са извършени, преди да има влязла в сила присъда по което и да е от тях. Това налага определянето на общо наказание по същите, а именно – най- тежкото, като такова се явява условното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"