Избрани Новини

Пуснаха с парична гаранция обвиняем за закана за убийство и хулиганство

Определението на РС - Дупница може да се обжалва и протестира

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция” в размер на 1000 лв. по отношение на обвиняем за закана за убийство и за хулиганство. Съдът не уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По отношение на обвиняемия Х.Г. са повдигнати две обвинения, за това че на 10.01.2022 г. на ул.„Кулата“ в Дупница се е заканил на Н.С. с престъпление против неговата личност с убийство – с думите „Ти приключи, че те утепам“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Х.Г. е обвиняем и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е попречил на извършване на проверка на водач на лек автомобил и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на автопатрул.

Съдът счита, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията, както и че има опасност да извърши престъпление, но че не е налице реална опасност да се укрие. Обвиняемият е самотен родител на едно дете и има постоянен адрес в Община Дупница. По време на съдебното заседание стана ясно, че обвиняемият е подавал сигнали срещу пострадалия полицейски служител.

Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов